Cavi Lipo

Fettreducering med Cavi Lipo är ett skonsamt alternativ till traditionell fettsugning, som används för att ta bort fett och behandla celluliter. Med hjälp av ultraljud uppnår man en mycket effektiv kavitation i behandlingsområdet. Cavi Lipo är ett patenterat system med unika egenskaper som ger ett fantastiskt resultat.

Cavi Lipo systemet fungerar genom att alstra vibrationer med ultraljud kring 25kHz, det vill säga 25 000 svängningar per sekund. Då skapas en mikrobubbla i fettcellen som snabbt blir varm av friktionen mellan fettcellens fett och vakuumbubblan. Värmen som bildas leders till att cellen snabbt förstörs.

När man arbetar med fettsprängning med hjälp av ultraljud och kavitation vill man ha så låg frekvens samt så låg effekt som möjligt. Cavi Lipos lösning är att skjuta in fler svaga ultraljudsstrålar till en punkt där effekten blir tillräckligt hög och kavitation uppstår. För detta krävs den låga frekvensen på 25kHz. Det måste även finnas interferens, för att inte skapa mer oönskad värmeutveckling än vad som krävs, och för att terapeuten ska kunna hålla sonden mot området som bearbetas under nödvändig tid. Med Cavi Lipo behandlar man minst 100 sekunder per område. Det innebär att behandlingen är mer än tre gånger så snabb som andra alternativ på marknaden. Konkurrerande utrustning saknar patent nr 2009–0057485 och kan därför inte generera och applicera tillräckligt med energi på önskad plats. Cavi Lipos teknik möjliggör för terapeuten att behandla stora områden snabbt, effektivt och säkert. Andra Lipo tekniker skapar inte jämn borttagning av fettceller utan kan ge ett buckligt resultat. Cavi Lipo jämnar ut och lämnar ett symmetriskt resultat.

Behandlingen kan ske på alla ställen där det finns underhudsfett, exempelvis buk, lår, armar, kärlekshandtag, ansikte och hals. Utöver detta behandlas även celluliter. Alla fettyper kan behandlas bortsett från det inre fettlagret, som ligger innanför tjockare muskelskikt.

En behandling med Cavi Lipo tar ca 30 minuter. Det behandlade området blir varmare som resultat av den ökade blodcirkulationen, vilket visar att behandlingen fungerar. När ultraljudet träffar fettceller uppstår det vibrationer. Dessa fortplantas via vätskan i kroppen och kan uppfattas som kvitter av örat, vilket kallas undertoner. Det är en normal och mekanisk påverkan av ljudorganen och upphör så fort sonden tappar kontakt med fettet.

Hur många behandlingar som krävs för att uppnå önskat resultat är individuellt, beroende på förutsättningarna och hur stora områden du önskar behandla. Man ser resultat redan efter första behandlingen, men om du vill ha ytterligare resultat kan vi upprepa behandlingen tills du är nöjd. Det bör gå en vecka mellan behandlingarna.

Cavi Lipo fungerar bäst för dig som är normalviktig eller har lätt övervikt. Bäst resultat fås av att kombinera behandlingen med en sund kost och regelbunden motion.

Cavi Lipos patenterade lösning är en säker behandling utan biverkningar eller komplikationer. Den kräver ingen penetration av huden eller konvalescens. Tekniken är FDA registrerad och CE godkänd.

Vill du veta mer eller boka?
Ring 073-610 24 67 eller fyll i formuläret. Du kan även boka direkt här.

test-1