Brustna blodkärl

Brustna blodkärl i ansiktet upplevs ofta som störande då de kan ge ett flammigt eller rödmosigt intryck. På Skinclean har vi dokumenterat goda resultat av att ta bort brustna blodkärl med ljusbehandlingen IPL, som resulterar i ett yngre och friskare utseende.

I hudens ytliga lager löper ett fint nät av tunna blodådror. Dessa kan påverkas av ålder, genetiska förutsättningar, hudsjukdomen rosacea, alkoholkonsumtion, graviditet, samt yttre påverkan i form av sol, kyla eller blåst. När dessa ömtåliga ådror spricker uppträder röda strimmor eller prickar, ibland i form av en spindel där flera kärl spruckit från en central punkt. Det är vanligast med ytliga spruckna blodkärl på näsa, kinder och hals, och de kallas även kärlbristningar, telangiektasier eller cuperoser.

Med vår avancerade Ellipse-utrustning sänder vi ett exakt kalibrerat ljus mot huden genom en glasprisma. När ljuset träffar hemoglobinet i hudcellerna omvandlas det till värme, vilket eliminerar de skadade kärlen. Mindre kärl avlägsnas omedelbart medan det kan ta några veckor för större kärl att brytas ner, och det forslas då bort av immunförsvaret. Om skadorna är omfattande kan man behöva upprepa behandlingen efter några veckor för att allt det röda ska försvinna.

En behandling av ansiktet tar cirka 20 minuter och upplevs normalt som helt smärtfri. Efteråt kan huden kännas något stram och het, vilket är helt normalt och försvinner kort därefter. Det uppstår inga sårskorpor och du kan tvätta och smörja in huden som vanligt efteråt.

Välkommen in på en kostnadsfri konsultation, så diskuterar vi dina förutsättningar och planerar borttagningen av dina brustna blodkärl.

Vill du veta mer eller boka?
Ring 073-610 24 67 eller fyll i formuläret. Du kan även boka direkt här.

test-1