Solskadad hud

Vår hud är ständigt utsatt för solens strålning, framförallt i ansiktet och på händerna. En lätt solbränna kan se snyggt och hälsosamt ut, men överdriven exponering för stark sol kan göra att huden åldras i förtid, utöver de uppenbara hälsorisker det medför att bränna sig. De negativa effekterna på huden kan visa sig i form av sämre elasticitet och mörkare partier, ytliga blodkärl, pigmentfläckar eller prickar, vilket ger ett intryck av åldrande.

På Skinclean behandlar vi solskadad hud med IPL eller laserbehandling, beroende på dina förutsättningar och förväntningar.

Behandla solskador med IPL

Fläckar på huden innehåller ämnet melanin och missprydande prickar innehåller hemoglobin. Med vår hypermoderna Ellipse-utrustning reparerar vi solskadad hud och blir av med de mörka fläckarna genom att ett filtrerat ljus leds genom en glasprisma till de skadade hudpartierna. Hud som innehåller hög koncentration av melanin eller hemoglobin reagerar på det ljus som skickas ut och förstörs på bråkdelen av en sekund. Samtidigt stimuleras kollagenbildningen i övrig hud.

En ansiktsbehandling med IPL tar cirka 20 minuter och upplevs i regel som helt smärtfri. De flesta upplever inte heller något obehag efteråt, men om du har många pigmentfläckar i det behandlade området kan ansiktet kännas lite varmt och svullet. Huden kan kännas lite skrovlig och se smutsigare och fläckigare ut än vanligt under de första dagarna efter behandlingen, då de behandlade fläckarna först blir mörkare innan de försvinner. Det är pigmentet som stiger mot ytan som små svarta korn innan det stöts av, vilket är helt normalt och går bort efter några dagar. Efter två veckor har man uppnått full effekt, då fläckarna bleknat ytterligare och huden får mer elasticitet och en jämnare, finare yta.

Du kan tvätta och smörja in ansiktet som vanligt efter IPL-behandlingen, men ska undvika att peta eller riva på de behandlade fläckarna.

Läs mer om hur IPL fungerar här.

Behandla solskador med fraktionell laser

Med fraktionell laser kan man rikta in sig på enbart solskador som mörka fläckar och prickar, eller så gör man en slipning av hela ansiktet för att samtidigt stimulera kollagen, strama upp huden, och bli av med vårtor, fibrom och fina linjer. Hormonell pigmentering, så kallad melasma eller chloasma, är inte lämplig för ljusbehandling med IPL men kan behandlas med fraktionell laser.

En ansiktsslipning med laser tar cirka 30 minuter och vi rekommenderar att du kommer in en timma innan för att applicera bedövningssalva.

Laserbehandlingen går djupare i huden och har längre konvalescens i jämförelse med IPL, men å andra sidan blir resultaten mer dramatiska.

Läs mer om hur fraktionell laser fungerar här.

Välkommen in på en kostnadsfri konsultation, så ger vi ett förslag på hur vi bäst kan behandla din solskadade hy.

Vill du veta mer eller boka?
Ring 073-610 24 67 eller fyll i formuläret. Du kan även boka direkt här.

test-1