Hudföryngring

Slät och spänstig hud är en symbol för ungdom och hälsa. Genom livet får huden utstå hårda prövningar i form av sol, tvätt, rakning, avgaser, väder och vind. Detta kan leda till för tidigt åldrande i form av försämrad elasticitet, solskador, rodnad, brustna blodkärl och fina linjer.

På Skinclean genomför vi hudföryngring med IPL eller laserbehandling.

Hudföryngring med IPL

I huden finns fiberproteinet kollagen, som bidrar till att hålla ihop vävnaden. När huden utsätts för ljusbehandling med vår hypermoderna IPL-utrustning från Ellips stimuleras det naturliga kollagenet. Effekten blir att huden upplevs som mjukare och mer elastisk samt får en jämnare lyster, vilket ger ett mer ungdomligt intryck.

En konsekvens av sol och åldrande är ytliga blodkärl och pigmentfläckar. Dessa innehåller ämnena melanin och hemoglobin. Med IPL minskas dessa eller försvinner helt, genom att ett filtrerat ljus leds genom en avancerad glasprisma. Hud som innehåller hög koncentration av melanin eller hemoglobin reagerar på det ljus som skickas ut och förstörs på bråkdelen av en sekund.

En ansiktsbehandling med IPL tar cirka 20 minuter och upplevs i regel som helt smärtfri. De flesta upplever inte heller något obehag efteråt, men om du har många pigmentfläckar i det behandlade området kan ansiktet kännas lite varmt och svullet. Huden kan kännas lite skrovlig och se smutsigare och fläckigare ut än vanligt under de första dagarna efter behandlingen, då de behandlade fläckarna först blir mörkare innan de försvinner. Det är pigmentet som stiger mot ytan som små svarta korn innan det stöts av, vilket är helt normalt och går bort efter några dagar. Efter två veckor har man uppnått full effekt, då fläckarna bleknat ytterligare, de brustna blodkärlen transporterats bort av immunförsvaret, och huden fått bättre spänst och elasticitet samt en jämnare, finare yta.

Du kan tvätta och smörja in ansiktet som vanligt efter IPL-behandlingen, men ska undvika att peta eller riva på eventuella pigmentfläckar.

Läs mer om hur IPL fungerar här.

Hudföryngring med fraktionell laser

Vid en hudslipning med fraktionell laser stimuleras kollagen samtidigt som man stramar upp huden, och blir av med vårtor, fibrom och fina linjer. Solskador som mörka fläckar och prickar försvinner, samt även hormonell pigmentering, så kallad melasma eller chloasma, som inte är lämplig för ljusbehandling med IPL.

En ansiktsslipning med laser tar cirka 30 minuter och vi rekommenderar att du kommer in en timma innan för att applicera bedövningssalva.

Laserbehandlingen går djupare i huden och har längre konvalescens i jämförelse med IPL, men å andra sidan blir resultatet en mer dramatisk hudföryngring.

Läs mer om hur fraktionell laser fungerar här.

Välkommen in på en kostnadsfri konsultation, så ger vi ett förslag på hur vi bäst genomför din hudföryngring.

Vill du veta mer eller boka?
Ring 073-610 24 67 eller fyll i formuläret. Du kan även boka direkt här.

test-1