Pigmentfläckar

Pop- och filmstjärnors verkliga ålder brukar kunna avslöjas om man tittar på deras händer. Det är mycket individuellt när och var de uppstår på kroppen men de flesta upplever ett ökat antal pigmentfläckar med tiden, särskilt på händerna och i ansiktet som exponeras mest för solen.

På Skinclean behandlar vi pigmentfläckar med IPL eller laserbehandling.

Behandla pigmentfläckar med IPL

Fläckar på huden innehåller ämnet melanin och missprydande prickar innehåller hemoglobin. Med vår hypermoderna Ellipse-utrustning reparerar vi solskadad hud och blir av med de mörka pigmentfläckarna genom att ett filtrerat ljus leds genom en glasprisma till de skadade hudpartierna. Hud som innehåller hög koncentration av melanin eller hemoglobin reagerar på det ljus som skickas ut och förstörs på bråkdelen av en sekund. Samtidigt stimuleras kollagenbildningen i övrig hud.

En ansiktsbehandling med IPL tar cirka 20 minuter och upplevs i regel som helt smärtfri. De flesta upplever inte heller något obehag efteråt, men om du har många pigmentfläckar i det behandlade området kan ansiktet kännas lite varmt och svullet. Huden kan kännas lite skrovlig och se fläckigare ut än vanligt under de första dagarna efter behandlingen, då de behandlade fläckarna först blir mörkare innan de försvinner. Det är pigmentet som stiger mot ytan som små svarta korn innan det stöts av, vilket är helt normalt och går bort efter några dagar. Efter två veckor har man uppnått full effekt, då fläckarna bleknat ytterligare och huden får mer elasticitet och en jämnare, finare yta.

Ljusbehandling är lämplig för ojämnt pigmenterad hud, uttalade fräknar, pigmentfläckar av typen lentigo och seborroiska keratoser, åldersfläckar på händer, och även pigmentfläckar på grund av acne.
Du kan tvätta och smörja in huden som vanligt efter ljusbehandlingen, men ska undvika att peta eller riva på de behandlade fläckarna. För bästa resultat upprepas behandlingen en till två gånger per år, allt eftersom nya pigmentfläckar uppstår.

Läs mer om hur IPL fungerar här.

Behandla pigmentfläckar med fraktionell laser

Med fraktionell laser kan man rikta in sig på enbart de mörka fläckarna och prickarna, eller så gör man en slipning av hela ansiktet för att samtidigt stimulera kollagen, strama upp huden, och bli av med melasma, vårtor, fibrom och fina linjer.

En ansiktsslipning med laser tar cirka 30 minuter och vi rekommenderar att du kommer in en timma innan för att applicera bedövningssalva. Laserbehandlingen går djupare i huden och har längre konvalescens i jämförelse med IPL, men å andra sidan blir resultaten mer dramatiska.

Läs mer om hur fraktionell laser fungerar här.

Välkommen in på en kostnadsfri konsultation, så diskuterar vi dina förutsättningar och planerar borttagningen av dina pigmentfläckar. Vissa typer av pigmentfläckar och födelsemärken bör bedömas av läkare innan vi tar bort dem.

Vill du veta mer eller boka?
Ring 08-20 26 40 eller fyll i formuläret. Du kan även boka direkt här.

test-1